Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyv, film, fotó képes leírás - Hévíz-Turizmus.tlap.hu
részletek »

Könyv, film, fotó - Hévíz-Turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: heviz-turizmus.tlap.hu » Könyv, film, fotó
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Hévízi-tó kálváriája egy orvos szemével

A Hévízi-tó kálváriája egy orvos szemével

Az 1970-es évektől a hadiipar számára rendkívül jelentős bauxitot a magyar ipar a Nyirád térségi karsztvíz alatt elhelyezkedő lencsékből kívánta biztosítani. Ehhez a Balaton vízmennyiségének háromszorosának megfelelő kristálytiszta ivóvizet kellett kiemelni a karsztból. Ez a Hévízi-tó gyógyvízhozamát biztosító több mint 110 méteres vízoszlop négy méterre, a tó gyógyvízhozama pedig a felére csökkent. A világhírű tavat ökológiai katasztrófa fenyegette! 1986-ban leégett a tóépület. Egy évvel később vette át a szerző a tavat üzemeltető Hévízi Kórház vezetését. Az ipar vezetői szerint újabb Balaton nagyságrendű karsztvíz kiemelése vált szükségessé, hogy a szovjetek felé fennálló szerződésben foglaltaknak eleget lehessen tenni.

Hévíz könyv

Hévíz könyv

A színes fotókkal illusztrált kötet megismerteti az olvasót Hévíz történelmi múltjával, bemutatja a hévízi gyógyvíz áldásos hatását, programokat és szálláslehetőségeket ajánl az utazóknak. Négy nyelven: magyar, német, angol, orosz.

Hévízi videók

Hévízi videók

Üdvözöljük a hevizonline Videó Portálján, melyen Hévízen készített videókat nézegethet. Jó videózást kívánunk! Keressen minket, ha van Hévízen készült videója vagy kisfilmje és viszont szeretné látni/láttatni! Önön is múlhat, hogy az oldal tartalma bővebb legyen...

Mesék Hévízről

Mesék Hévízről

Egyedülálló kezdeményezésként, a helyi értékekre, legendákra, folklór elemekre épülő mesék készítésére hirdetett pályázatot még az elmúlt év során a hévízi Festetics György Művelődési Központ. A Halász Gábor igazgató ötlete alapján indított meseíró pályázat koordinálásába a Hévíz Színpad is bekapcsolódott.A munkákat a közelmúltban értékelték, mégpedig szakmai szemmel, hiszen az értékelő bizottságban pedagógus, színművész, költő kapott helyet.

Törzsutas: Hévíz

Törzsutas: Hévíz

Törzsutas: Hévíz RtlKlub film Magyarországon is vannak csodák. Most ezek egyikéről lesz szó. Keszthelytől mindössze néhány kilométerre van egy különleges tó, amelynek télen-nyáron meleg a vize.

Tuti menü